Müftülük Binasında Geniş Kapsamlı Restorasyon.

Tarih 11 Ekim 2013, 09:48 Editör İbrahim ÖZDEMİR

Müftülük Binasında Geniş Kapsamlı Restorasyon Çalışması Yapıldı.

İlçe Müftülüğü tarafından hizmet binası olarak kullanılan binada bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.
1990 yılında yapılarak faaliyete geçirilen bina geçen zaman içerisinde bir hayli yıpranmış ve hoş olmayan bir görünüm oluşturmuştu. 2012 yılı Ekim ayında ilçemize atanan Müftü Mehmet AKPINAR binanın faaliyete geçirilmesinin üzerinden uzun zaman geçmiş olması nedeniyle yıpranmış olduğunu, bakıma ihtiyacı olduğunu düşünerek işe koyulduklarını belirtti.
        Bu kapsamda, Toplantı Salonu olarak kullanılan bölüm odalara bölünerek büroya katıldı, bu bölümde daha önce olmayan bayan WC, yetersiz olan mescid ve arşiv bulunuyor, Toplantı Salonu ise bir üst kata taşındı, binanın girişinde özellikle bayanların faydalanabileceği, içerisinde müstakil olarak lavabo ve mutfağı bulunan  Aile İrşad ve Rehberlik bürosu kuruldu. Görüntü kirliliği oluşturan ve demir profil olan giriş bölümü kompozit malzeme ile değiştirildi. Dış cephe ise mantolama yapılarak hem ısı yalıtımı sağlandı hemde binaya dışardan çok hoş bir görünüm verilmiş oldu , ayrıca binanın kömürlü olan merkezi ısıtma sistemi doğalgaza geçirildi, Lojman olarak kullanılan bütün dairelere mutfak için müstakil doğalgaz hattı çekildi, yapılışından bu güne kadar mutfak dolabı bulunmayan ve tabanları beton olan bu dairelere mutfak dolabı, tabanlara da Laminant parke yaptırıldı. binanın tamamının camları ısı camla değiştirildi. Güvenlik açısından Bina hen içerden hem de dışardan Güvenlik Kamerası ile donatıldı.
          Binanın çatısında bulunan kiremitlerin nerdeyse tamamının dağılmış, erimiş olması nedeniyle çatının tamiri yapıldı. Özet olarak bna a dan z ye yenilenmiş olduğu belirtildi.