Tarih 30 Aralık 2016, 08:42 Editör İbrahim ÖZDEMİR

2017 Yılı Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başlıyor.

Yeni Sayfa 1

1- Hac Müracaatlarıyla İlgili Gerekli Açıklamalar İçin Lütfen Tıklayınız.​.

2- 2017 Hac Ön Kayıt Girişi İçin Lütfen Tıklayınız...​

3-Hac Kayıt Durumunuzu Sorgulamak İçin Lütfen Tıklayınız...

Hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşların heyecanla beklediği 2017 Hac müracaatları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hac müracaatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 2017 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşların ilgili bankalara (Al Baraka Türk, Halkbank, Kuveyt Türk, Ptt Bank, Vakıf Bank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım) 20 TL ön kayıt ücreti yatıracaklarını belirtti. Ön kayıt işlemleri, 28 Aralık 2016-6 Ocak 2017 tarihleri arasında olacak.

Vatandaşlar elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapabilecek.

Başkanlık tarafından Otomatik Kayıt Yenileme işlemi yapılmayacak

Önceki yıllarda kayıt yaptıran vatandaşların kayıt yenileme işlemleri ise 9 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak. Başkanlık tarafından 2017 yılında “Otomatik Kayıt Yenileme” işlemi yapılmayacak. Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde ise herhangi bir ücret alınmayacak.

Kaydını yenilemeyenler 2017 yılı hac kurasına dâhil edilmeyecek.

Önceki yıllarda uygulanan “Normal ve Müstakil Odalı” konaklama türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında “Oda tercihli hac konaklama” türüne geçildi. Hac adaylarının elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyecek. Kaydını yenilemeyenler ise 2017 yılı hac kurasına dâhil edilmeyecek.

Vatandaşların iletişim bilgilerini güncellemeleri gerekiyor

Vatandaşlar, iletişim bilgilerini elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek güncelleyecek. Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile kesin kayıt yaptırabilecekler.

2016 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayları; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişiklikleri 9 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapabilecek.​

EZANI GÜZEL OKUMA KURSU BELGE TÖRENİ YAPILDI

EZANI GÜZEL OKUMA KURSU BELGE TÖRENİ YAPILDI Turhal Müftülüğünce Düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Kursu Sonunda Kursiyerlere Belgeleri Verildi.