İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN İSLAM'DA KADIN KONULU KONFERANS

Açıklama: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından program düzenlendi.
Kategori: Muftuluk haberler
Eklenme Tarihi: 09 Mart 2016
Geçerli Tarih: 18 Ocak 2018, 12:57
Site: Turhal İlçe Müftülüğü
URL: http://www.turhalmuftulugu.gov.tr/haber_detay.asp?haberID=365

Yeni Sayfa 1 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İlçe Müftülüğü tarafından "İslam'da Aile ve Kadın" konulu konferans düzenlendi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen konferansa Kaymakam Bünyamin Yıldız ve eşi Şeyma Yıldız, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar ve eşi Alime Akpınar ile kadınlar katıldılar. Programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahi ve şiirlerin okunması sonrasında "İslam Tarihinde Kadın" adlı oratoryo sunumu yapıldı. Konferans öncesi bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar sevgi dini olan İslam Dininde kadının ayrı bir yeri ve önemi vardır. Kadınlar saygındır, değerlidir. Gerek Türk gerekse İslam tarihi açısından Hz. Fatıma, Hz. Aişe ve Hz. Hatice gibi örnek alınabilecek kadınlar vardır. Onun için kadın saygı duyulacak varlıktır dedi. Daha sonra bir konuşma yapan ve kadının toplumdaki yeri ve önemine değinen Kaymakam Bünyamin Yıldız, kadınlar toplumsal hayatımızda çok önemli görevler üstlenmektedirler. Kadınlarımız ile ilgili İlçe Müftülüğümüz tarafından bu ve bunun gibi organizasyonlar düzenlenmekte. Özellikle de Aile Okulu projesi buna en güzel örnektir. Bugünkü etkinlik başta olmak üzere bu tür program ve projelere emeği geçenleri tebrik ediyorum dedi. Konuşmaların ardından İlçe Vaizi İlknur Kılıçarslan "İslam'da Aile ve Kadın" konulu konferans verdi. Düzenlenen programın sonunda Kaymakam Bünyamin Yıldız'ın eşi Şeyma Yıldız Şehit Uzman Çvş. Yasin Gencer'in annesi Fatma Gencer'e günün anısına tüm kadınlar adına İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Hilye-i Şerif tablosunu hediye etti.